НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8760830 Картинка 2160484 Картинка 9501326 Картинка 4906554 Картинка 6481799 Картинка 8930446 Картинка 582028 Картинка 6411121 Картинка 8724719 Картинка 8598814

НСА откри учебната 2021/2022 г. за студентите в задочна форма на обучение

 
На официална среща с първокурсниците в Аула Максима и при строго спазване на противоепидемичните мерки, академичното ръководство на  Национална спортна академия „Васил Левски“ откри учебната 2021/2022 за студентите в задочна форма на обучение.
Ректорът, проф. Николай Изов приветства всички с пожелание за здраве и успех в процеса на обучение. „Добре дошли в НСА – лидерът на спортното образование, педагогиката на обучение по физическо възпитание, кинезитерапията, спа, уелнеса и туризма в България и Балканския регион. Пожелаваме Ви да усвоите знания от най-добрите преподаватели тук. Всички ние вярваме, че ще надградите своите познания и след завършването си ще можете да ги прилагате на практика за по-високи спортни постижения или в областта, в която работите“ – заяви в словото си проф. Изов и представи пред присъстващите академичното ръководство на Академията.
Ректорът запозна студентите с актуалната за страна противоепидемична обстановка, обърна специално внимание на спазването на мерките, препоръчани от здравните власти и призова всички към съзнателност и отговорност в опазване както на собственото здраве, така и на околните.   Той представи на академичната общност и успешните български спортисти, избрали Спортната академия за свое висше училище, в което да продължат професионалното си образование.
От учебната 2021/2022 студенти в НСА ще са и европейският шампион и световен вицешампион във вдигането на тежести Иван Марков, борецът Красимир Кочев – сребърен и бронзов медалист от световни първенства, двукратният световен и европейски шампион в смесените бойни изкуства Делян Георгиев, европейският вицешампион по карате-до Айхан Салим, многократната национална шампионка и рекордьорка в плуването, участник на Олимпийски игри, световни и европейски първенства – Екатерина Аврамова.
След срещата с първокурсниците в задочна форма на обучение ректорското ръководство откри официално реновираните през летните месеци обекти в базата в Студентски град. От месец август  вече е в експлоатация западния Вход/Изход, който разполага с електронен четец за допуск на автомобили, зарядна станция за електрически автомобили, подобрени условия за охрана, светеща информационна табела. Напълно разчистена е северозападната част на кампуса, като е изградена нова алея, оформена с подходящи видове дръвчета. Специална благодарност за отличната работа и отговорност при реализиране на новите придобивки ректорът изказа на колегите от звено „Административно-стопанска дейност“ с ръководител Валентин Добрев и отдел „Капитално строителство“. 
Проф. Изов запозна ръководството с дейностите, които ще стартират в най-скоро време за продължаване на инвестиционна политика за модернизация на базите на НСА – важен ангажимент в управленската програма на ръководството за мандат 2019-2023 г.  


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share