НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 6773716 Картинка 4542371 Картинка 7247521 Картинка 529906 Картинка 9959326 Картинка 8395521 Картинка 1460548 Картинка 4523893 Картинка 2366850 Картинка 9136598

Приветствие на ректора на НСА „Васил Левски“ по случай откриването на новата академична 2021/2022

Уважаеми членове на Академичното ръководство, Академичния съвет, Съвета на настоятелите и Студентския съвет на Национална спортна академия „Васил Левски“,

Уважаеми преподаватели, студенти и служители, 

За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам с началото на новата академична учебна 2021/2022 година с пожелание за крепко здраве, творческо вдъхновение и удовлетворение от постиженията.

Започваме годината присъствено с надежда обстановката в страната и в света да се успокои, за да продължим нормалния си ритъм на живот, образование и работа, такива, каквито ги познаваме и искаме да имаме. Но за да се случи това, се изискват дисциплина и отговорност от всички нас – заедно и поотделно. Затова апелирам да спазваме стриктно противоепидемичните мерки и изисквания на здравните власти. Да бъдем отговорни към здравето на нашите близки, колеги и приятели. Убеден съм, че и в това отношение академичната ни общност отново ще бъде положителен пример.

Скъпи първокурсници,

Добре дошли в Национална спортна академия „Васил Левски“ - висшето училище, което за своята 79-годишна история се превърна в образователна институция с огромен авторитет. Институция, подготвяща можещи, знаещи, компетентни личности в областта на спорта, педагогиката на обучение по физическо възпитание и спорт, кинезитерапията, адаптираната физическа активност и спорт, спа, уелнеса, туризма и др.

Днес Вие полагате началото на професионалния си път. Свободни сте да развивате потенциала си, да градите бъдещето си, възползвайки се максимално от знанията и възможностите, които Ви предоставяме. Бъдете спокойни за своето образование, защото в процеса на обучение ще бъдете водени от най-добрите, висококвалифицирани преподаватели и експерти. Вече сте част от общност, дала на България и света личности - пример за всеотдайност и изключително ниво на научно познание, светила в спорта и спортната наука.

Само няколко месеца ни делят от годината, в която ще честваме 80-годишнината на нашата Алма Матер. Ще почетем забележителната ни история, в която поколения наши възпитаници осъществиха мечтите си, идеите си за бъдещето, други отдадоха научен опит и познания на свои последователи, а всички те и успехите им ни носят огромна гордост и престиж.

Вярвам, че днес посрещаме от цяла България и Европа поредното будно поколение – възпитаници на НСА, което няма да пести сили да се развива, ще има любопитството и желанието за знания, както и енергията да върви смело напред.

 

На добър час и успешна учебна година! 

 

Проф. Николай Изов, доктор

Ректор на НСА „Васил Левски“

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share