НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 4151562 Картинка 7265836 Картинка 4793384 Картинка 4974218 Картинка 12022630 Картинка 5670768 Картинка 7602352 Картинка 4309389 Картинка 11625366 Картинка 1624878

НСА откри новата академична учебна 2021/2022 година

Официални срещи на академичното ръководство с първокурсниците във факултети „Спорт“, „Педагогика“ и „Обществено здраве, здравни рижи и туризъм“ дадоха днес началото на новата академична учебна година в Национална спортна академия „Васил Левски“.
Ректорът, проф. Николай Изов поздрави новоприетите колеги с „Добре дошли“, като им пожела преди всичко здраве и да не пестят сили да се развиват, да имат любопитството и желанието за знания, както и енергията да вървят смело напред. „Днес Вие полагате началото на професионалния си път. Свободни сте да развивате потенциала си, да градите бъдещето си, възползвайки се максимално от знанията и възможностите, които Ви предоставяме. Бъдете спокойни за своето образование, защото в процеса на обучение ще бъдете водени от най-добрите, висококвалифицирани преподаватели и експерти. Вече сте част от общност, дала на България и света личности - пример за всеотдайност и изключително ниво на научно познание, светила в спорта и спортната наука“ – допълни проф. Изов.
Гости на събитията в отделните факултети бяха Красимир Дачев – председател на Съвета на настоятелите към НСА, доц. Златко Джуров – председател на Асоциацията за университетски спорт „Академик“, проф. Лозан Митев – председател на Общото събрание на НСА и целия Студентски съвет на Академията, воден от своя председател Елена Прокопова.
По традиция деканите на факултети връчиха лично студентските книжки на първокурсниците с най-висок приемен бал от кандидатстудентските изпити, както и на елитни български спортисти, избрали НСА за свое висше училище. От тази година студенти във факултет „Спорт“ са новите надежди на българския бокс Ясен Радев – европейски шампион за младежи и бронзов медалист от Европейското при мъжете и Стилиян Христов, европейски шампион за младежи в категория до 64 кг, носителката на Европейската купа по джудо за девойки Анастасия Балабан и европейският шампион във вдигането на тежести Христо Сотиров.
Ректорът получи от доц. Златко Джуров шампионската купа за комплексен победител, която студентите-спортисти на Академията спечелиха след отличното си представяне във финалите в 13 вида спорт на Националната Универсиада, а председателят на Студентския съвет Елена Прокопова връчи на проф. Изов комплексната шампионска купа, завоювана преди дни от нашите студенти на Националните летни студентски игри „Летен университет`2021“. Плакет за значимия му принос в развитието и утвърждаването на „Летен университет“ получи проф. Изов от члена на Националното представителство на студентските съвети в България, Иван Пенков.
С решение на ректорския съвет на НСА от 13 септември 2021 г. академичното ръководство награди с почетен плакет Алекс Савов за проявена от него гражданска доблест и спасен човешки живот. На 9 септември в бурните води на плаж „Атлиман“ край Китен четвъртокурсникът в специалност „Спортна анимация“ спаси живота на 10-годишно момиче повлечено от мъртво вълнение. „Убеден съм, че всеки от тази зала на мое място ще реагира по същия начин и затова съм горд, че съм студент на Национална спортна академия“ – заяви Алекс под бурните аплодисменти на своите колеги от факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“.
След официалния старт на учебната година академичното ръководство откри и модернизирания хранителен блок на Академията в кампуса в Студентски град. Той вече е газифициран, кухненския комплекс разполага с ново оборудване, ново е и обзавеждането в залите за хранене, напълно реновирано е санитарното помещение, което е съобразено и със стандартите за хора с увреждания.
Проф. Изов информира академичното ръководство, че инвестиционната политика за реновиране и модернизация на базата продължава по предварително заложения график и благодари на колегите от отдел „Капитално строителство“, „Обществени поръчки“ и „Административно-стопанска дейност“ за професионалната отдаденост и отговорност, за да се случват в срок дейностите по обновяване и ремонт.

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share