НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 1050468 Картинка 6728649 Картинка 7465150 Картинка 1857879 Картинка 6908486 Картинка 12207310 Картинка 7207307 Картинка 3141039 Картинка 940196 Картинка 4756108

НСА и Български туристически съюз с договор за дългосрочно сътрудничество

 
Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов и изпълнителният директор на Български туристически съюз, доц. Румен Драганов подписаха днес договор за взаимно сътрудничество, който регламентира бъдещи съвместни дейности на двете институции в областта на спортно-туристическата дейност, съвместното стопанисване на ПУСБ “Вихрен“ на НСА, обучението на планински водачи, спортни аниматори и др.
Проф. Изов благодари на ръководството на БТС за усилията, които полага за стопанисване на всички обекти в страната, които всеки може да посети, да се радва и гордее с природата, която има България. „От гледна точка на дейностите в Академията ще направим възможното заедно с Вас да реализираме целите и идеите на нашите две институции. Още повече, че НСА е висше училище, доказало своето качество на образование и е лидер на спортното образование в България и региона“ – допълни проф. Николай Изов.
Изпълнителният директор на БТС запозна членовете на академичното ръководство с  огромния обем работа, която новият Управителен съвет на Съюза е извършил и предприетите постъпки към Министерство на младежта и спорта за придобиване на статут на организация за спортно-туристическа дейност. 
Доц. Драганов сподели мнението на своите колеги в Българския туристически съюз, че дълго време не са използвани възможностите на спорта за туризма в общата картина на българския туризъм, големия експертен ресурс на Спортната академия и капацитета й в подготовката на висококвалифицирани кадри. Той информира присъстващите, че БТС е започнал създаването на кооперации по Закона за кооперациите като „БТС планински водачи“, „БТС аниматори“ и др.  „БТС аниматори е отворена и там имаме намерението да обучаваме деца, тъй като възстановихме юношеския туристически съюз. Ще имаме обучение и в частта организатори, инструктори, екскурзоводи, аниматори и от тази гледна точка ще разчитаме на Вас в образованието, включително и на подрастващото поколение“ – заяви  доц. Румен Драганов.
На церемонията по подписване на договора за сътрудничество присъстваха ректорският съвет на НСА, ръководителят на катедра „Туризъм, алпинизъм, ориентиране“, доц. Александър Шопов и ръководителят на катедра „Снежни спортове“, доц. Петър Янков.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share