НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11531605 Картинка 5620950 Картинка 7033517 Картинка 10263391 Картинка 8964902 Картинка 10495727 Картинка 5290488 Картинка 650002 Картинка 8793800 Картинка 5144876

НСА бе представена на изложение за висше образование в Никозия

 
Със съдействието на Министерство на образованието и науката и Министерство на външните работи Национална спортна академия „Васил Левски“ бе представена на международното изложение „Обучение и кариера“, което се проведе в Никозия, под патронажа на Министерство на образованието, културата, спорта и младежта на Република Кипър.
Чрез специално подготвени информационно-рекламни материали кипърските младежи имаха възможността да се запознаят с богатото разнообразие от специалности в трите факултета на Академията за придобиване на образователно-квалификационни степени „бакалавър“ и „магистър“. Акцент в представянето ни бе модерната учебно-спортна база, както и предимството дипломата от НСА да се признава в Европа и много страни по света.
Събитието беше тържествено открито от министъра на образованието на Кипър, Продромос Продрому, а почетен гост беше и посланикът на България в Кипър, Любомир Тодоров.
България беше представлявана на изложението с щанд, нает и организиран от фирма „Higher education in Bulgaria - Kalinka Pancheva Milioti“ ltd. Според ръководителя на компанията, Калинка Панчева, основната ѝ цел е да представлява българските висши училища в Кипър, рекламирайки тяхната дейност. Тя изказа готовност да подпомага всички желаещи кандидат-студенти в цялостния процес по подготовка на необходимата документация и кандидатстване в българските университети, с което се надява да направи българското висше образование по-достъпно и популярно в Кипър.
Възможностите за получаване на висше образование в България и условията за прием и обучение в български висши училища бяха представени от г-жа Панчева и доц. Адриана Любенова от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. 
Други български висши училища, които бяха представени на изложението са Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Русенски университет "Ангел Кънчев", Медицински университет – Пловдив и Военна Академия "Г. С. Раковски". Със съдействието на посолството на изложението беше представен и кратък справочник за висшето образование в България за кипърски кандидат-студенти, разработен от посолството съвместно с министерство на образованието на Република Кипър.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share