НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 1638499 Картинка 588260 Картинка 5743914 Картинка 3484331 Картинка 5626274 Картинка 6736965 Картинка 10851966 Картинка 867746 Картинка 517611 Картинка 1101606

Германски компании предлагат работа на студенти от НСА

Студенти, завършващи специалностите на Национална спортна академия „Васил Левски“, най-вече „Кинезитерапия“, ще имат възможността да работят в големи германски компании. Това стана ясно на днешната среща между ректора - проф. Николай Изов, декана на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ – проф. Даниела Любенова и екип на немската фирма FIT COMPANY, воден от изпълнителния директор Дирк Рупрехт. 
Гостът информира проф. Изов, че ръководената от него фирма менажира множество възстановителни, фитнес центрове и плувни комплекси в едни от най-големите немски компании и допълни, че това е част от политиката на държавата за поддържане здравето на служителите, като услугите се финансират от здравната каса. 
От FIT COMPANY увериха, че фирмата ще оказва съдействие по признаване на дипломата в Германия, ще осигуряват работа по специалността с трудов договор, както и жилище на назначените от тях кадри. Изискването към кандидатите е да имат ниво В2 на владеене на немски език. Подробна оферта ще бъде изпратена до седмица, която ще се публикува на сайта на НСА. Двете страни се договориха да подпишат и споразумение за съвместно сътрудничество, което официално ще регламентира двустранните договорености.
Проф. Николай Изов благодари на Дирк Рупрехт за високата оценка, която се дава на специалистите, завършващи Спортната академия. В края на работната среща той подари на гостите алманаха на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“, издаден по случай 80-годишнината от основаването на Спортната академия, която се чества през настоящата година. 


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share