НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 9025541 Картинка 5669542 Картинка 1078246 Картинка 1302888 Картинка 6240303 Картинка 5142128 Картинка 164661 Картинка 8004728 Картинка 1292374 Картинка 2539461

Кметът Васил Терзиев посети НСА

Публикувано на 18 юни 2024

Кметът на Столична община Васил Терзиев посети Национална спортна академия за среща с ректора проф. Красимир Петков и академичното ръководство.

В първата си визита като столичен кмет г-н Терзиев се запозна със структурата, учебно-спортната база и основните дейности на Академията, свързани с нейния образователен профил и социално отговорна мисия като единствено по рода си висше училище за България.

Ректорът проф. Красимир Петков и неговият предшественик на поста проф. Николай Изов, понастоящем помощник-ректор, представиха пред кмета Терзиев някои от най-важните инфраструктурни реновации и новоизградени обекти в Академията през последните години. Кметът посети Заседателната зала и изцяло ремонтираната закрита лекоатлетическа писта, чието официално откриване предстои в началото на учебната година. „Изключително съм изненадан и впечатлен от средата, която сте изградили. Това, което сте постигнали е забележително и много различно от моите спомени за кампуса на НСА преди години“, сподели Васил Терзиев. Той разгледа и музейната експозиция в Образователния и олимпийски център.

В разговорите бяха обсъдени важни въпроси, свързани с възможностите за подобряване на инфраструктурата около НСА – тротоари, пътна настилка, осветление и др., което ще бъде от полза за безопасността не само за студентите и академичната общност на НСА, но и за големия брой столичани от всички възрасти, които използват съоръженията на Академията за спорт, разходка и отдих, както и за участниците в многобройните спортни събития, провеждащи се в НСА.

Предмет на срещата бяха и дългогодишните традиции на добро сътрудничество със Столична община при реализацията на множество инициативи с насоченост образование, спорт и младежки дейности, сред които са ежегодните ученически игри, детски летен лагер по изкуствата и спорта, събития от календара на София – Световна столица на спорта и др. Дискутирани бяха също предстоящите дейности по Концепцията за интегрирани териториални инвестиции – Югозападен регион, в която НСА е водеща институция, а Столична община – партньор.

В срещата участваха също доц. Христо Андонов – зам.-ректор по учебната работа, проф. д-р Иван Мазнев – гл. секретар, Валентин Добрев – директор „Административно-стопански дейности“, Димитър Дилчев – член на Съвета на настоятелите на НСА и директор на Центъра за градска мобилност.

 
 


 
Facebook Twitter Share