НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 1550841 Картинка 2303350 Картинка 10090510 Картинка 690002 Картинка 9703319 Картинка 7473338 Картинка 4444733 Картинка 7538287 Картинка 783385 Картинка 9714027

НСА и Община Ловеч ще си сътрудничат в образованието и спорта

Публикувано на 20 юни 2024

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков и кметът на Община Ловеч Страцимир Петков подписаха споразумение за сътрудничество между двете институции.

В работна среща с участието на доц. Христо Андонов - зам.-ректор по учебната работа, проф. Николай Изов – помощник-ректор и Валентин Добрев – директор „Административно-стопански дейности“, бяха обсъдени идеи за съвместни активности в областта на спорта, образованието, физическото възпитание и младежките дейности. И двете страни подчертаха значимостта на сключеното споразумение и съществуващия потенциал за реализация на партньорски проекти.

Община Ловеч отдава изключително значение на развитието на спорта, подчерта кметът Страцимир Петков. В града има изградени добри традиции във футбол, борба, хандбал, лека атлетика и много от спортните клубове се развиват успешно. Общината полага усилия за поддръжка и подобряване на инфраструктурата за спорт и регулярно организира спортни събития, за да насърчи хора от всички възрасти и здравословен статус към занимания с физическа активност, допълни кметът.

„Радвам се, че НСА и Община Ловеч имат толкова много споделени ценности и общи цели", акцентира ректорът на НСА проф. Красимир Петков. „Академията е отворена за специалисти от Общината и спортните клубове, както и за зрелостниците от региона, които се интересуват от кариера в спорта, физическото възпитание, кинезитерапията и общественото здраве“, заяви подкрепата си ректорът.

От своя страна кметът на Ловеч благодари за ползотворните разговори и изрази увереност, че експертизата и опитът на НСА ще помогнат много в преодоляването на предизвикателствата.

Срещата завърши с посещение в Образователния и олимпийски център, където гостите се запознаха с важни исторически факти и експонати – свидетелства за приноса на НСА към спортната история на България.

 
 


 
Facebook Twitter Share