НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 2294182 Картинка 2884443 Картинка 9749294 Картинка 7604574 Картинка 11657650 Картинка 10097264 Картинка 2446461 Картинка 4717076 Картинка 7245851 Картинка 9323584

НСА бе презентирана в Етрополе със съдействието на Общината

Публикувано на 14 юни 2024

По инициатива на Община Етрополе в града се проведе среща за запознаване на ученици с Национална спортна академия „Васил Левски“. На презентацията присъстваха кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров, зам.-кметът Катя Симеонова, директорът на СУ „Христо Ясенов“ Мила Манчева и учители.

„Идеята за тази среща се породи преди две седмици, когато заедно с ректора на НСА проф. Красимир Петков, подновихме договора за сътрудничество между Община Етрополе и НСА“, поясни инж. Владимир Александров. Кметът изрази увереност, че настоящото представяне ще помогне изключително много на децата, които са решили да продължат образованието си в сферата на спорта, да получат повече знания и полезна информация за обучението в НСА.

Представителите на Академията доц. Венета Петкова - ръководител на Център „Кандидат-студенти“ и Ивелина Димитрова - докторант, запознаха аудиторията с подробна информация за кандидатстването, обучението и възможностите за реализация след завършването на НСА. С голямо внимание учениците изслушаха важни факти за трите основни факултета и специалностите в тях. Особен интерес предизвикаха възможността за паралелно придобиване на втора специалност след втората година на обучение, както и курсовете по плуване и водно спасяване на морето и по ски, които се провеждат в собствените учебно-спортни бази на Академията.

 „На мен лично много ми се иска да променим статистиката и да имаме повече деца от Етрополе с висше образование“, обърна се към учениците кметът инж. Владимир Александров. Самият той изрази възхищението си от обновената материална база на Спортната академия и от престижния преподавателски екип. Кметът призова подрастващите да обмислят добре възможностите, които НСА предлага, и заяви, че дори може да се помисли за инвестиция от страна на общината в стипендия за специалности като медицинска сестра, треньор по плуване и ски инструктор, от каквито Етрополе има нужда, за да се развива успешно в сферата на здравеопазването, образованието и туризма.

В срок до 3 юли НСА продължава да приема кандидат-студентски документи за бакалавърските специалности. Кандидат-студентите могат да подадат документите си по най-удобния за тях начин - онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна. 

   


 
Facebook Twitter Share